Detta gör jag för att dra ner på mina elkostnader

Det är ingen hemlighet att elpriserna varit väldigt höga i år. Detta har lett till att många människor över hela landet börjat leta efter sätt att minska sin elförbrukning och spara pengar på sina elräkningar.

Jag kan verkligen inrätta mig i ledet för att vara en av dessa människor. Jag har i princip hela året avstängt mig för minska min elförbrukning, och faktum är att det än så länge varit ganska framgångsrikt. Här är några av de saker jag har gjort:

Jag har börjat släcka lamporna när jag lämnar ett rum

Detta är ett mycket enkelt sätt att spara el på, och det är något som vi alla borde göra. Varför låta lampor stå i ett rum som du inte använder? Det är inte logiskt. Visst det ser fint ut att ha lamport tända i fönsterna på kvällar och nätter, men är det verkligen värt flera hundra kronor i månaden? Verkligen inte enligt mig.

Därför har jag sedan en tid tillbaka har jag gjort det till en vana att släcka alla lampor när jag lämnar ett rum.

Sänkt värmen inomhus

Ett annat sätt att minska elförbrukningen är att sänka värmen inomhus. Under den gångna sommar har jag faktiskt helt och hållet stängt av värmen i hemmet, och detta har såklart lett till en minskning av min elförbrukning.

Nu när vintern snart är här kommer jag såklart bli tvungen att slå på värmen igen, men jag kommer att hålla den på en lägre nivå än förra året. Förhoppningsvis kommer detta leda en en billigare elräkning.

Dra ut apparater ut eluttag som inte används

Tro det eller ej, men även när apparaterna är avstängda kan de fortfarande förbruka el om de är inkopplade i ett eluttag. Ett sätt att minska din elförbrukning är alltså därför genom att helt enkelt dra ur kontakten till apparater som du inte använder för tillfället.

Detta är naturligtvis inte alltid möjligt eller praktiskt genomförbart, men det är något att tänka på. Jag brukar till exempel dra ur tv:n och dvd-spelaren när jag inte använder dem.