Jag ska åka på semester (här kommer mina bästa resetips)

Jag ska snart åka på solsemester, och gud så glad jag är över att få komma bort från jobbet och kylan, för att koppla av i solen. Jag ska tillbringa en vecka i Karibien och jag kan inte vänta på att få se de vackra stränderna och det kristallklara vattnet.

Om du letar efter lite reseinspiration så läs vidare – det här inlägget är just för dig! Idag kommer jag dela med mig om mina bästa resetips för att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din nästa semester.

Boka sista minuten

Har möjligheten till att vara flexibel med när du kan resa, är det bästa sättet att boka resor genom att kolla vad som finns tillgängligt i sista minuten. Flygbolagen släpper ibland rabatterade platser strax före avgång för att fylla planen, så det är definitivt värt att kolla närmare på, speciellt om du vill spara lite extra pengar.

Detta är förstås inte alltid möjligt (särskilt om du reser under högsäsong) men det är definitivt värt att överväga.

Jämför flygbiljetter och hotell

Är du på jakt efter att boka en så billig flygresa so möjligt är det att rekommendera att du kolla upp alternativa flygbiljetter och hotell för att se om det finns några billigare alternativ. Ibland kan du hitta betydligt mycket bättre erbjudanden genom att bara göra lite efterforskning.

Trivago och TripAdvisor är två bra alternativ som jag brukar använda mig av för att jämföra flygresor hitta billiga hotell.

Packa lätt

Ett av de bästa sätten att spara pengar när du reser är att packa lätt. På så sätt behöver du inte du behöver inte betala avgifter för incheckat bagage och kan enkelt flytta runt med ditt bagage.

Ta bara med så mycket som du verkligen behöver och lämna det överflödiga hemma. Jag själv brukar endast ta med handbagage när jag reser. Nu behöver ni såklart inte vara lika extrema som mig, men genom att packa lätt så behöver man inte oroa mig för att packa för mycket eller släpa runt på en tung resväska.