Jag ska renovera min balkong

Hej igen bloggen! Som ni kan läsa i titeln av detta inlägg ska jag alltså genomföra en total makeover av min älskade balkong. För alla som har balkong vet ni hur denna plats är perfekt för att njuta av solen, koppla av med en bok eller kanske äta en lugn frukost. Men för att kunna njuta av dessa stunder fullt ut, behöver balkongen vara i gott skick. Min balkong har tjänat mig väl under åren, men nu är det dags för en uppfräschning.

Jag ser fram emot att dela med mig av mina erfarenheter och lärdomar under denna renoveringsprocess. Jag kommer att gå igenom allt från planering och design, till materialval och byggprocessen. Så häng med mig på denna resa, från en trött och sliten balkong till en vacker och avkopplande oas.

Jag behövde ansöka om bygglov

När jag först började planera för renoveringen av min balkong, trodde jag att det skulle vara en ganska enkel process. Men det visade sig snabbt att det fanns mer att tänka på än bara design och materialval. Eftersom renoveringen kommer att ändra hur fasaden ser ut på min villa, insåg jag att jag skulle behöva ansöka om bygglov.

Det kan var en lite krånglig process att ansöka om bygglov, men det är ett viktigt steg för att säkerställa att alla förändringar görs enligt de lokala byggnadsbestämmelserna. Det var första gången jag behövde göra detta, så jag var tvungen att lära mig mycket om hur processen fungerade. Ansökan blev beviljad för ett par dagar sedan och nu har jag alltså fått grönt ljus för att komma igång med min renovering.

Hur jag tänker att min balkong ska se ut

När tanken att renovera min balkong först slog mig, visste jag att jag ville skapa en plats som var både funktionell och estetiskt tilltalande. Jag ville att balkongen skulle vara en förlängning av mitt vardagsrum, en plats där jag kunde njuta av utomhuslivet utan att behöva kompromissa med komfort och stil.

För att uppnå detta, har jag tänkt mig en modern och minimalistisk design med en neutral färgpalett. Jag tänker mig att balkongen kommer att ha rena linjer och enkel design, med fokus på kvalitetsmaterial och hållbara lösningar. Jag vill att balkongen ska vara enkel att underhålla och tåla väder och vind.

En viktig del av min vision är att inkludera växter på balkongen. Jag planerar att ha en mängd olika växter och blommor för att skapa en känsla av en trädgård på höjden. Jag tänker mig också att ha en liten örtträdgård där jag kan odla mina egna kryddor.

Detta är den vision jag har för min balkong. Det kommer att vara en process att göra denna vision till verklighet, men jag ser fram emot att se resultatet och att kunna njuta av min nya balkong.

Vad det kommer att kosta

En balkongrenovering är ingen liten investering, och det är viktigt att ha en klar bild av vad det kommer att kosta innan man börjar. Jag har gjort min research och tagit in offerter från olika hantverkare som har erbjudit mig hjälp med att renovera balkong Stockholm, för att kunna uppskatta kostnaden för denna renovering.

Jag uppskattar hur som helst att den totala kostnaden för att renovera min balkong kommer att landa någonstans runt 100 000 SEK. Detta kan verka som en stor summa pengar, men jag ser det som en investering i mitt hem och i min livskvalitet. Jag ser fram emot att se resultatet av denna renovering och att njuta av min nya balkong i många år framöver.