Minnen från min första klassresa

Hej kära läsare, välkomna tillbaka till bloggen! Idag tänkte jag dela med mig av lite minnen från en tid som både känns fjärran och nära på samma gång. Jag pratar om min allra första klassresa när jag gick i 6:an.

Uppväxt i Stockholm som jag är, blev resan till Göteborg en spännande och minnesvärd upplevelse. Särskilt besöket på Liseberg har bränt sig fast i mitt minne. Så sätt dig bekvämt, luta dig tillbaka och låt mig ta dig med på en mysig nostalgitripp.

Ett stort jobb för att samla ihop pengar

Man kan säga mycket om vår klassresa till Göteborg, men ett av de minnen som jag minns som starkast började långt innan vi satt på bussen påväg mot västkusten. För att ha råd med vår klassresa behövde vi samla ihop en hel del pengar.

Jag minns att vi gjorde allt möjligt för att tjäna ihop till resan. Vi gick bland annat från dörr till dörr och sålde grillkol och andra grill-produkter. Jag kände mig som en liten företagsledare med min lilla katalog full med produkter som vi sålde. Vi hjälpte även lokala företag med inventering och småjobb här och där. Det var slitsamt, men det skapade en känsla av sammanhållning i klassen som jag inte tror någonting annat kunde ha gjort.

Idag när jag ser tillbaka märker jag att det verkar finns fler alternativ för klasser som vill samla ihop pengar. Jag har till exempel sett att man nuförtiden kan sälja kaffe med klassen via Kaffekassan (https://www.kaffekassan.se/), vilket verkar vara ett smidigt och effektivt sätt att få in de nödvändiga pengarna. Jag börjar direkt fundera på hur mycket enklare det hade varit om vi hade haft sådana alternativ på min tid.

En underbar dag på Liseberg

Det var en solig morgon när vi anlände till Liseberg, och luften var fylld av spänning och förväntan. För många av oss var det första gången på en så stor nöjespark, trots att många av oss på den tiden bara bodde ett stenkast ifrån Grönalund.

Balder, en av de mest kända berg-och-dalbanorna i Sverige, blev snabbt en favorit för mig. Jag minns dock att det var en hel del i klassen som föredrog de mer lugnare åkattraktioner.

Regnet kunde inte stoppa oss

Söndagen var vår sista dag i Göteborg, och planen var att utforska staden till fullo innan vi begav oss hem till Stockholm. Vädret hade dock andra planer för oss. Morgonen började med mörka moln som snabbt omslöt himlen, och innan vi visste ordet av det, öppnade himlen sig och ett ihållande regn började falla.

Man skulle kunna tro att detta skulle ha satt käppar i hjulet för vår entusiasm, men konstigt nog blev det precis tvärtom. Paraplyerna kom fram, och vi begav oss ut på våra små äventyr genom fina och spännande Göteborg. Vi stannade till vid bokhandlare och kaféer, besökte fiskhandlare för att kolla in det lokala fiskutbudet, och mycket mer.

Sammanfattningsvis

Nu när jag ser tillbaka på vår klassresa till Göteborg fylls jag av en varm känsla. Jag tänker på allt arbete som vi lade ner för att tjäna ihop pengar, på dagarna fyllda av skratt och upptäckter, och på hur vi tillsammans gjorde det bästa av varje situation – även när regnet öste ner.

Om du och din klass planerar att åka på klassresa kan jag starkt rekommendera att ni borde göra det. Men kom ihåg att börja planera i tid och att verkligen hjälpas åt att samla in pengarna som krävs.