Såhär skapade jag min hemsida

Många har frågat mig hur jag skapade min webbplats. I det här blogginlägget kommer jag att gå igenom de steg som jag tog för att få min webbplats online. Det var varken särskilt svårt eller dyrt, och jag gjorde allt jobb på egen hand.

Jag vill även tillägga att detta är min första webbplats någonsin! Jag har ingen tidigare erfarenhet när det kommer till webben och skapande av hemsidor. Så om jag kan göra det kan alla göra det.

Köpa domän och skaffa webbhotell

Det första jag gjorde var att köpa mitt domännamn. Du kan göra detta genom en rad olika leverantörer, men jag använde GoDaddy. När du har ditt domännamn måste du hitta ett webbhotell för din webbplats. Det är här som webbplatsens filer kommer att lagras och där människor kommer att kunna komma åt din webbplats

Jag valde Inleed som webbhotell eftersom de erbjuder bra priser och ett gratis SSL-certifikat. De har också bra kundsupport och omfattande guider, vilket var till stor hjälp när jag satte upp min webbplats.

Utforma webbplatsen med WordPress

Jag utformade min webbplats med hjälp av WordPress. Det är ett CMS-system som är mycket populärt och lätt att använda, även för en person utan erfarenhet som jag. Det finns massor av olika teman och plugins, så du kan verkligen anpassa din webbplats så att den ser ut precis som du vill.

Om du inte är om du inte är bekant med WordPress finns det gott om info på nätet som kan hjälpa dig att komma igång. Jag rekommenderar att du kollar in videos på Youtube och läser guider på nätet. De finns så många bra videor och artiklar med steg-för-steg-guider som kan hjälpa dig att sätta upp din webbplats på nolltid.

Och det var allt! Det här är stegen Jag tog för att skapa min webbplats. Det var verkligen inte så svårt som man kan tro, och det var faktiskt väldigt roligt att fixa med allt. Jag hoppas att detta har inspirerat dig att skapa din egen webbplats, eller åtminstone gett dig en inblick i hur det går till.

Tack för att du läste!