Saker jag tänker på innan jag tar lån

När det gäller att ta ett lån finns det många saker att tänka på. Vad är räntan? Vilka är villkoren? Hur lång tid kommer det att ta för mig att betala tillbaka? Detta är alla viktiga frågor som du bör ställa dig själv innan du skriver under några papper.

Om du är ny när det kommer till låneprocessen är det verkligen inte konstigt om det kan kännas överväldigande. Det finns många olika typer av lån tillgängliga, så se till att läs på och jämför dina alternativ och hitta det bästa lånet för dig.

Jag har under ett par tillfällen varit tvungen att ta lån och jag kan säga att det inte är ett beslut att ta lättvindigt. Men med det sagt är det ibland det enda alternativet. Personligen ser jag till att jag är 100 procent nöjd med räntesatsen, villkoren och återbetalningsplanen innan jag skriver under på något låneavtal.

Ta hjälp av låneförmedlare

Mitt absolut bästa tips när det kommer till att låna pengar är att ta hjälp av en låneförmedlare. De hjälper dig med att jämför olika lån från olika långivare, så att du kan hitta det bästa lånet för dig. Och det bästa av allt är att det är helt gratis för dig som låntagare, oavsett om du väljer att låna pengar eller inte!

Några av de största låneförmedlarna här i Sverige är Lendo och Advisa. Om du letar efter ett lån kan jag därför definitivt rekommendera att du kollar in dessa två aktörer närmare.

Låna bara så mycket som du behöver

Ett annat viktigt tips är att bara låna så mycket pengar som du faktiskt behöver. Det kan vara frestande att ”låna lite extra för säkerhets skull”, men det är viktigt att komma ihåg att du måste betala ränta på hela lånebeloppet, även om du inte använder hela beloppet

Så innan du tar ett lån, sätt dig verkligen ner och fundera på hur mycket pengar du egentligen behöver. På så sätt kan du undvika att betala mer ränta än nödvändigt.

Som du kan se finns många saker att tänka på innan du tar ett lån. Men om du gör din research och ser till att du får det bästa lånet för dig kan det vara ett bra sätt att finansiera viktiga saker i ditt liv.